Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

Очолила «заклад освіти» окупаційної влади в Мелітопольському районі - підозрюється місцева депутатка від «ОПЗЖ»

Керівник Запорізької обласної прокуратури повідомив про підозру  депутатці Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії  «ОПЗЖ» у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, директорка Приазовського ліцею та одночасно місцева депутатка після окупації Мелітопольського району добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора. 
 
З квітня 2022 року освітянка очолила «Государственное казенное учреждение общеобразовательная организация Запорожской области «Приазовская средняя общеобразовательная школа № 9» Мелитопольского района», яке незаконно створене на базі захопленого агресором українського навчального закладу. 
 
Перебуваючи на посаді директора, підозрювана активно розпочала впроваджувати в навчальний процес російські стандарти освіти: організувала викладання предметів мовою окупантів, змінила форму оцінювання на 5-ти бальну, забезпечила видачу учням підручників російських авторів. 
 
Неодноразово брала участь у постановочних відеозаписах для пропагандистських ЗМІ. 
З метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України поширювала пропаганду як серед учителів, так і серед учнів.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Національної поліції в Запорізькій області за процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 944