Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

Погрозами та насильством намагались забрати бізнес у місцевого автоперевізника – на Запоріжжі підозрюється група осіб

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом жителям Запоріжжя за фактом протидії законній господарській діяльності, вчиненої за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 206 КК України).  
 
 
За даними слідства, керівник суб’єкта господарювання та ще четверо запоріжан, залякуючи власника та працівників місцевого автотранспортного підприємства, намагалися вплинути на припинення ним основної діяльності з перевезення пасажирів. 
 
 
Ці дії вчинялись на користь одного з підозрюваних, який планував отримати повний контроль над міжміським маршрутом та організувати на ньому власну мережу пасажирських перевезень.
 
Чотирьох учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України під час чергових погроз пошкодження майна та застосування насильства до водія маршрутного таксі підприємства-перевізника.
 
Наразі суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1012