Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

На Запоріжжі судитимуть директора підприємства, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фактом забруднення атмосферного повітря та зловживання повноваженнями (ч. 1 ст. 241, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
 
За даними слідства, директор товариства, у порушення вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря», під час здійснення господарської діяльності організував на підприємстві роботу стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Наднормативними викидами у повітря діоксиду вуглецю, метану та аміаку створено  небезпеку для довкілля і здоров’я людей та спричинено державі збитки на майже 2 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції Запорізької області.  
 
До відома: рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позовні вимоги обласної прокуратури та зобов’язано вказане підприємство у повному обсязі відшкодувати державі збитки, завдані наднормативними викидами в атмосферу забруднюючих речовин.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1100