Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2023

Через розміщені камери вздовж доріг  області планував транслювати ворогу рух українських захисників -  викрито жителя Запоріжжя

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Запоріжжя у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік погодився на пропозицію ворога  сприяти російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України. 
 
 
За  одним із завданням кураторів він повинен був збирати та передавати інформацію щодо переміщення особового складу сил оборони України та військової техніки в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».
 
На виконання отриманої в анонімний чат одного з  месенджерів  «інструкції покрокових дій» підозрюваний  придбав  бездротові відеокамери. Надалі він повинен був встановити це обладнання в електрощити, розташовані вздовж доріг обласного значення, за картою-схемою, надісланою ворогом у такий же спосіб, та якісно їх замаскувати.
 
За задумом представників країни-агресора, ці ґаджети повинні були фіксувати будь-який рух ЗСУ по автомагістралям південно-східних областей України, та безперервно транслювати ці відеозаписи в мережу «Інтернет». 
 
Дії підозрюваного було викрито правоохоронцями. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання  під вартою.
 
 
Під час слідчих дій у нього вилучено відеообладнання та мобільний телефон, який використовувався  у злочинній діяльності.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 916