Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Продавали неіснуючий товар – трьом мешканцям Запорізького району повідомлено про підозру у шахрайстві

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у шахрайстві з використанням електронно-обчислюваної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). 
 
                 
 
За даними слідства, в умовах воєнного стану мешканець Новомиколаївської територіальної громади налагодив бізнес на продажу неіснуючих товарів через мережу "Інтернет". До злочинної діяльності залучив своїх родичів та знайому. 
 
               
 
Група осіб працювала за налагодженою схемою. Розміщали на платформі «OLX» фейкові оголошення,  пропонували покупцям внести передоплату за обраний товар, а після отримання грошей більше на зв'язок не виходили.
 
              
 
У такий спосіб вони ошукали 6-х жителів різних регіонів України.
 
Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання та злочинної діяльності осіб. Під час слідчих дій виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів, чорнові записи.
 
Наразі слідство триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам шахрайської схеми.  
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та Відділення поліції № 3 Запорізького РУП за оперативного супроводу УКР Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та силової підтримки спецпідрозділу "КОРД".
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1131