Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

Апеляційна інстанція визнала обґрунтованість позовних вимог прокурора та зобов’язала лікарню привести сховище у готовність до використання за призначенням

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду задоволено апеляцію та позовну заяву Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя про зобов’язання балансоутримувача захисної споруди цивільного захисту привести її в готовність до використання за призначенням.
 
Прокурорами встановлено, що на балансі Запорізької обласної клінічної лікарні знаходиться захисна споруда загальною площею 254,3 кв.м, яка призначена для укриття 300 осіб. Проте як до так і після введення в Україні воєнного стану сховище перебуває у занедбаному стані та не здатне забезпечити належний захист персоналу, хворих та відвідувачів лікарні.
 
 
Прокуратура на захист інтересів держави звернулась до суду з позовними вимогами зобов’язати медзаклад привести споруду цивільного захисту  у стан готовності для використання громадянами на випадок повітряної тривоги.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду в задоволенні позовної заяви було відмовлено. Внаслідок чого прокуратура оскаржила його в апеляційному порядку.
 
         

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 858