Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

Вступили на службу до підрозділів окупаційного правоохоронного органу -  підозрюються троє жителів Мелітопольського району

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну колишній поліцейський залишився у тимчасово окупованій Кирилівці Мелітопольского району.
 
 
Влітку 2022 року за пропозицією окупаційної влади він добровільно вступив до лав так званого «Акимовского управления Главного управления МВД в Запорожской области» та був призначений «начальником» його  територіального підрозділу  «Кирилловское отделение полиции». Надалі він організовував діяльність підконтрольного окупантам органу, керуючись фаховими знаннями та досвідом, отриманими під час роботи у правоохоронній системі України. 
 
Ще двоє мешканців Мелітопольського району пішли на співпрацю з ворогом та зайняли посади начальника ізолятора тимчасового тримання та оперуповноваженого в іншому незаконному правоохоронному органі -  «Приазовское управление Главного управления МВД в Запорожской области». 
 
Наразі підозрювані виконують злочинні накази та розпорядження окупаційної влади, забезпечують "правоохоронну діяльність" за стандартами держави-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1084