Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2023

Прокуратура через суд зобов’язала підприємство привести сховище у належний стан, стосовно іншого балансоутримувача розпочато судовий розгляд

Рішенням суду задоволено  позов Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя та зобов’язано комунальне підприємство привести споруду цивільного захисту у стан готовності для використання за призначенням.
 
Прокуратурою встановлено, що з 2021 року на балансі комунального підприємства перебуває захисна споруда, яка розташована у багатоквартирному будинку Дніпровського району міста. Сховище  призначене для  укриття 128 осіб. Проте воно не здатне забезпечити належний захист місцевих жителів через незавершений ремонт.
 
 
За результатами розгляду суд  підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. 
 
З аналогічних підстав  до суду  з позовом звернулась і  Запорізька окружна  прокуратура.
 
Установлено, що з початку введення воєнного стану і дотепер балансоутримувач протирадіаційного укриття не забезпечив його приведення у належний технічний стан. Це укриття загальною площею 370 кв м розраховано на захист 400 осіб. Однак через його неготовність жителі Вільнянської міської територіальної громади на випадок надзвичайної ситуації будуть позбавлені можливості скористатись ним за призначенням.
 
           
 
 
Наразі за цим позовом судом відкрито провадження, справу призначено до розгляду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1222