Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

За пропозицією окупантів очолили навчальні заклади в Бердянську та Чернігівці – на Запоріжжі підозрюються громадянки України

За процесуального керівництва прокурорів Бердянської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом жителькам Бердянського району  в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, дві мешканки з окупованих Чернігівки та Бердянська погодились очолити  навчальні заклади, створені окупаційною владою на захопленій території Запорізької області. 
 
 
Із серпня 2022 року одна з них стала директоркою так званого «государственного казенного учреждения общеобразовательной организации Запорожской области «Черниговская средняя общеобразовательная школа». Інша очолила «государственное бюджетное общеобразовательное учреждение «средняя общеобразовательная школа 10 города Бердянск».
 
Після призначення на посади підозрювані активно розпочали впроваджувати в підконтрольних окупаційній владі школах російські стандарти освіти. Програма спланованого ними навчального процесу була направлена на заперечення існування української культури, мови, традицій тощо.  
 
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Бердянського РВП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1085