Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2023

Спільний брифінг очільників правоохоронних органів та органів влади регіону

Керівник Запорізької обласної прокуратури взяв участь у спільному брифінгу та проінформував суспільство про результати роботи відомства.  Зупинився на пріоритетних напрямах прокурорської діяльності. 
 
 
Упродовж липня-вересня 2023 року зареєстровано 126  злочинів проти основ національної безпеки України. Повідомлено про підозру в таких злочинах понад 90 особам. До суду скеровано 95 обвинувальних актів стосовно 101 особи. 
 
Засуджено 26 громадян за державну зраду, колабораційну діяльність та інші злочини цієї категорії. 

Так, до довічного ув’язнення з конфіскацією всього майна засуджено працівника оборонного підприємства, який передавав ворогу  зібрану інформацію щодо дислокації  військової техніки та розташування об’єктів цивільної інфраструктури міста.
 
Від 8 до 15 років позбавлення волі  отримали п’ять псевдокерівників  «органів влади» окупованої території Запорізької області.
 
Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 4-х очільників дитячих військово-політичних рухів, незаконно створених окупаційною владою рф (загальноросійські громадсько-державні рухи дітей та молоді «Движение Первых», «Юг Молодой», «Мы вместе с Россией», дитячий військово-патріотичний рух «ЮнАрмия»). Наразі їм повідомлено про підозру за фактом колабораціонізму (ч. 6 ст. 111-1 КК України).
 
 
Упродовж року кількість умисних вбивств скоротилась удвічі (35 проти 73 за 9 місяців 2022 року).
 
Також удвічі скоротилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми. 
 
Наразі за процесуального керівництва прокурорів до суду скеровано 33 обвинувальні акти в бюджетній сфері, 60 – щодо протидії корупції,  10 - у земельній сфері, 19 - щодо кримінальних правопорушень, вчинених у складі організованих злочинних груп. 
 
Викрито три нарколабораторії, діяльність яких організували злочинні угрупованнями. Перекрито канал контрабанди наркотиків з країни Європи.
 
 
Із початком повномасштабного вторгнення на території області функціонують лише дві пенітенціарні  установи, де наразі утримується 915 в’язнів. Забезпечено діяльність спеціально відведених дільниць для утримання військовополонених, у яких наразі перебувають 11 осіб.
 
Під час заходу Сергій Спільник відповів на запитання журналістів. Він звернувся до представників медіа та суспільства з пропозицією щодо співпраці  в боротьбі зі злочинністю в регіоні.
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1092