Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Шахрайство на продажі будматеріалів через «ОLХ» – судитимуть злочинне угруповання

Прокурори Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників злочинного угруповання за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, раніше судимий житель Запоріжжя організував «бізнес» із продажу неіснуючих товарів через мережу Інтернет. До злочинної діяльності залучив ще двох мешканців обласного центру.

Діяли за заздалегідь узгодженою схемою. Розміщували фейкові оголошення на платформі «ОLХ» про продаж будівельних матеріалів. Під час спілкування з покупцями видавали себе за представників відомої української будівельної компанії. Отримавши передоплату, більше на зв’язок не виходили. У такий спосіб інтернет-шахраї ошукали 17 жителів різних регіонів та привласнили кошти потерпілих на загальну суму понад 100 тис. грн.
 
    
​​​​​​​
Організатору та одному з учасників злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а їх спільниця за рішенням суду перебуватиме під домашнім арештом. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі  Відділення поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1437