Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Заволодіння понад 600 тис. грн на реконструкції каналізаційної мережі – судитимуть двох посадовців

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної компанії за фактом заволодіння чужим майном, вчиненого в особливо великих розмірах, (ч. 5 ст. 191 КК України) та голови однієї з сільських рад Запорізького району за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, керівник комерційної структури за договором з органом місцевого самоврядування організував виконання робіт з реконструкції зовнішніх мереж каналізації села Новоолександрівської ОТГ. Попередньо узгодивши із замовником, підрядник використав на об’єкті труби з меншим зовнішнім діаметром та відповідно нижчою ціною, ніж передбачено у кошторисі.  Проте остаточний розрахунок за договором був здійснений без урахування цих домовленостей.

Завищення вартості будматеріалів у актах приймання виконаних робіт залишилось поза увагою сільського голови, що спричинило державі збитки на суму понад 600 тис. грн. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1382