Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2023

«Допомагав» ухилянтам із отриманням «правильного діагнозу» -  на Запоріжжі підозрюється  ексвоєнком

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому воєнкому у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
 
За даними слідства, ексвійськовий пропонував громадянам призовного віку за гроші вирішити питання з отримання «правильного діагнозу» для подальшого оформлення фіктивної інвалідності.
 
         
 
Чоловіка викрито під час одержання частини обумовленої суми у розмірі 10 тис. грн. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України та наразі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 
 
Під час обшуку за місцем реєстрації підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили майже 1,3 млн грн,  294 тис. дол США, 11,7 тис. Євро, півкілограма золота 999 проби тощо.
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 6 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 2022