Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2023

На Запоріжжі прокурори передали АРМА понад 6,6 млн грн

За клопотанням прокурорів Запорізької обласної прокуратури суд передав до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами понад 6,6 млн грн.  
 
Ці кошти були арештовані та вилучені під час слідчих дій у кримінальному провадженні стосовно 6-х співробітників ДСНС за фактом привласнення та розтрати майна на загальну суму понад 2,3 млн грн (ч. 4, ч. 5 ст. 191 КК України). 
 
За даними слідства, підозрювані упродовж 9 місяців 2022 року здійснювали документальне оформлення удаваних відряджень вантажних автівок аварійно-рятувального загону. Це дало їм змогу привласнити понад 30000 л дизеля на понад 1 млн грн. Також 4-м учасникам групи на підстав фіктивних документів була нарахована та виплачена заробітна плата на 1,3 млн грн. Організував цю злочинну схему незаконного збагачення керівник одного з рятувальних загонів спецпризначення Головного управління ДСНС України у Запорізькій області разом із підлеглим йому начальником групи цього підрозділу.
 
Наразі накладено арешт на елітний позашляховик вартістю понад 3,6 млн грн, 3 земельні ділянки загальною площею 4 га, житловий будинок площею 176,2 м. кв., 2 вантажні автомобілі та причіп.
 
Слідство триває. Проводиться комплекс судових експертиз для встановлення повної суми завданих державі збитків тощо.
 
Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у місті Мелітополі.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 3735