Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2023

Корегував обстріли об'єктів інфраструктури та передавав дані  про місця дислокації військових та техніки - до довічного позбавлення волі засуджено жителя Запоріжжя

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури громадянина України визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).  Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.
 
Прокурори у суді довели, що 37-річний проросійськи налаштований запоріжанин добровільно збирав та передавав представникам країни-агресора інформацію про місця дислокації та переміщення українських захисників у Запорізькому регіоні. 
 
Координати окремих підрозділів ЗСУ та детальний опис видів, кількості військової техніки та напрямків її  переміщення  поширював шляхом смс та відеоповідомлень у закритому Telegram-каналі. 

 
Ставши очевидцем ремонту української військової техніки на одному із запорізьких оборонних підприємств, у той же спосіб передав окупантам відомості щодо її  геолокації, кількості та технічного стану.  

 
За його «наводкою» окупанти неодноразово здійснювали ракетний обстріл об’єктів критичної інфраструктури обласного центру.

 
Свою вину обвинувачений не визнав. Під час судового розгляду кримінального провадження проявляв цілковиту байдужість до наслідків своєї злочинної діяльності.

 
До набрання вироком законної сили він перебуватиме під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4052