Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

Привласнення понад 2 млн грн бюджетних коштів на поставці прострочених протигазів  – на Запоріжжі судитимуть директора комерційної структури

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури   м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом привласнення чужого майна, вчиненому в особливо великих розмірах, та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

 
За даними слідства, у 2022 році керівник комерційної структури за договором постачання передав місцевому комунальному підприємству несправні протигази ГП-5. Під час поставки підозрюваний достовірно розумів, що строк експлуатаційного використання цих засобів індивідуального захисту вийшов, і вони втратили свої захисні властивості. За вказаних обставин він привласнив понад 2 млн грн бюджетних коштів.
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4498