Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Виготовлення та збут фальсифікованого алкоголю – на Запоріжжі викрито групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито жителів Запоріжжя на незаконному виготовленні, зберіганні, збуті та транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, у 2023 році група осіб організувала на території міста та області незаконну реалізацію  спиртовмісних сумішей та тютюнових виробів без марок акцизного податку. Виготовлений алкогольний фальсифікат та цигарки продавали у пунктах приймання вторинної сировини.  
 
                  
 
Правоохоронці провели понад 30 одночасних обшуків. 
 
Під час слідчих дій виявили та вилучили майже 12 тис. л спиртовмісних речовин, 180 пляшок горілки з підробними марками акцизного податку, більше 80 блоків контрафактних тютюнових виробів, банківські картки, майже 50 тис. грн, чорнові записи, мобільні телефони та інші докази протиправної діяльності.
 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4550