Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Організували наркобізнес із щомісячним доходом у майже 3 млн грн – на Запоріжжі викрито учасників злочинної організації

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної  та Вознесенівської окружної прокуратур повідомлено про підозру організатору та шістьом учасникам злочинної організації у незаконному виробництві виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті психотропних речовин або їх аналогів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, семеро раніше судимих за наркозлочини запоріжан  налагодили на території обласного центру незаконне виготовлення та розповсюдження метамфетаміну та екстазі. Організацію і контроль за наркобізнесом взяла на себе 35-річна місцева мешканка. Учасники угруповання працювали заздалегідь розробленою схемою - «товар» збували у безконтактний спосіб або «з рук у руки» за готівку. 
 
 
Щомісяця підозрювані реалізовували до 1,5 кг психотропних речовин. Це приносило злочинній організації за цінами «чорного ринку» майже 3 млн грн доходу.
 
 
Під час проведення обшуків за адресами підозрюваних  та в орендованих ними складських приміщеннях виявлено та вилучено метамфетамін, частина якого розфасована по зіп-пакетах, канабіс, таблетки екстазі, чорнові записи, три автомобілі, грошові кошти, банківські картки та інші докази злочинної діяльності.
 
           
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4857