Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

За пропозицією окупаційної влади став одним із керівників незаконного створеного в Мелітополі збройного формування – у колабораційній діяльності підозрюється громадянин України

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Мелітопольського району у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2022 року проросійські налаштований житель Мелітопольщини, організатор низки пропагандистських акцій за пропозицією представників окупаційної адміністрації зайняв посаду заступника командира в незаконному воєнізованому формуванні «Добровольчий батальйон ім. П.А. Судоплатова», створеному на окупованій території Запорізької області.  
 
 
На цій посаді він здійснював  загальне керівництво  підпорядкованим йому воєнізованим підрозділом. Вів активну агітаційну роботу серед місцевого населення, діючих та колишніх правоохоронців щодо підтримання окупаційного режиму та вступу за контрактом до збройних сил рф. Виконував злочинні доручення псевдогубернатора Балицького та його кремлівських кураторів, за що був нагороджений «медалью за отвагу».
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій за оперативного супроводу співробітників Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4885