Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

6500 дол США за оформлення фіктивної інвалідності ухилянтам – на Запоріжжі судитимуть учасників злочинної схеми

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4-х учасників злочинної схеми сприяння у незаконному перетині чоловіками призовного віку кордону України (ч. 3 ст.332, ч.1 ст.366, ч.1 ст.263 КК України).
 
За даними слідства, головний лікар приватної клініки Запоріжжя спільно з 3-ма місцевими мешканцями пропонував чоловікам, охочим виїхати з України, свої послуги з виготовлення підроблених медичних документів про наявність інвалідності.
 
Група осіб діяла за заздалегідь розробленим злочинним планом. Лікар, користуючись своїми медичними знаннями та зв’язками, вирішував питання з оформлення висновку МСЕК про встановлення групи інвалідності, за необхідності вносив до медичних карт амбулаторних хворих неправдиві відомості щодо проходження курсу лікування. Інші підозрювані займались пошуком потенційних клієнтів, передачею їм фіктивної медичної документації та отриманням грошових винагород.
 
           
 
Ціна такої послуги складала в середньому 6500 доларів США.
 

Правоохоронці викрили одного з учасників схеми під час передачі підроблених документів та проведення остаточного розрахунку за надані послуги.
 
 
Також під час обшуку службового кабінета головного лікаря виявлено та вилучено понад 80 боєприпасів, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників СБУ, Запорізького управління ДВБ Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділів «Альфа» та «КОРД».
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 5783