Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2023

Організували нелегальний гральний бізнес із щомісячним доходом у майже 3 млн грн – на Запоріжжі судитимуть учасників злочинного угруповання

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно восьми громадян за фактами незаконної організації та проведенні азартних ігор без ліцензії у складі організованої групи, а також легалізації грошових коштів, одержаних від такої злочинної діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2, ч. 2 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, у 2022 році сім мешканців Запоріжжя та одна особа, яка керувала їх діяльністю з місць позбавлення волі, об’єдналися для організації проведення незаконних азартних ігор. 

Упродовж 10 місяців учасники за розробленою організатором схемою забезпечували роботу мережі нелегальних гральних закладів в обласному центрі – підшукували приміщення та облаштовували необхідною технікою, формували клієнтську базу, залучали нових гравців тощо. У своїй діяльності суворо дотримувались засобів конспірації.
 
     
 
Щомісячний прибуток від цієї протиправної діяльності складав майже 3 млн грн. Частина цих коштів розподілялась між членами групи, частина  витрачалась на забезпечування безперервної роботи «підпільних казино», інші гроші перераховувались на банківські рахунки та використовувалась у незаконних фінансових операціях.
 
Під час слідчих вилучено ігрові автомати, комп’ютерну техніку, через які з використанням мережі Інтернет гравцям надавався доступ до азартних ігор, чорнові записи тощо.
 
                         
 
Досудове розслідування здійснювали  слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України та силової підтримки спецпризначенців КОРД.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 6527