Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Замаскував наркобізнес під виробництво харчових продуктів - на Запоріжжі судитимуть місцевого мешканця

Прокурори Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який у червні 2023 року викритий на виробництві та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів та психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 317, ч. 1 ст. 313, ч. 3 ст. 307 КК України). 
 
За даними слідства, житель Запоріжжя організував масове виробництво наркотиків та психотропів. З цією метою він орендував складське приміщення на території місцевого товариства, яке облаштував під лабораторію. У виробництві «метадону», «амфетаміну», «метамфетаміну» та «4-ММС» використовував переважно соляну та сірчану кислоту. Виготовлений товар пропонував через власностворений канал у месенджері «Телеграм». 
 
                                
 
З метою прикриття незаконної діяльності підозрюваний оформив на себе підприємництво з виробництва харчових продуктів. 

Провівши низку обшуків, правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотичних та психотропних речовин, а також майже 6 кг готового наркопродукту.
 
               
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.
 
                                 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 5140