Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

У лавах ворожого підрозділу брав участь у боях проти ЗСУ  –  повідомлено про підозру ще одному жителю окупованого Криму

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  жителю окупованого Криму повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, у листопаді 2022 року громадянин України, який мешкав в окупованому Криму, перейшов на бік ворога та за контрактом вступив до 810-ї окремої бригади морської піхоти військово-морського флоту зс рф, яка дислокувалась на українському півострові.
 
Перебуваючи на посаді стрільця, брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони  України на території Пологівського району. В серпні 2023 року забезпечував оборону ворожих рубежів поблизу с. Роботиного Токмацької територіальної громади.
 
Під час визволення цього населеного пункту від окупаційних військ українські захисники   взяли його у полон та передали правоохоронним органам. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4418