Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

Вступили на «службу» до окупаційного органу «правопорядку» смт Приазовське – на Запоріжжі у державній зраді підозрюються ще п’ять поліцейських

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури ще п’ятьом правоохоронцям повідомлено про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення чотири співробітники структурних підрозділів Мелітопольського РУП та поліцейський батальйону особливого призначення ГУНП в Запорізькій області зрадили присязі на вірність українському народу та перейшли на бік ворога.  
 
Залишившись на тимчасово окупованій території Мелітопольського району, всі п’ять поліцейських із власної ініціативи розпочали «службу» в незаконному «правоохоронному органі», створеному окупаційною владою в смт Приазовському. 
 
Підозрювані забезпечують чергування та охорону окупаційної «поліції». Використовують теоретичні знання і практичні навики, отримані в Україні, з метою сприяння у становленні та зміцненні окупаційної влади на захопленій території Запорізької області.
 
Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1672