Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

Сприяв становленню окупаційного режиму та забезпечував ворога інформацією щодо українських патріотів - повідомлено про підозру «представнику коменданта міста Токмак»

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури жителю Токмака повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, відомий у Токмаку підприємець, голова спілки ветеранів Афганістану, з початку окупації Пологівського району став свідомо співпрацювати з ворогом.
 
Чоловік активно допомагав окупаційній адміністрації у формуванні системи «державних та правоохоронних органів» на захопленій території Запорізької області. Закликав співробітників територіального підрозділу поліції зрадити присязі та поповнити лави так званої «народної міліції». Виконував інші злочинні вказівки представників рф. 
 
За «старання» з квітня 2022 року на нього були покладені функції так званого «представника коменданта міста Токмака». 
 
На цій «посаді» підозрюваний сприяв створенню фортифікаційних споруд на території міста. Також за його «наводкою» окупанти виявили українських патріотів, які за допомогою квадрокоптера фіксували дислокацію військових підрозділів та техніки держави-агресора з метою інформування  сили оборони України.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 3003