Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2023

Організували масштабне виробництво «PVP» у Нікополі - підозрюється троє учасників наркоугруповання

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру трьом учасникам злочинного угруповання, які налагодили масштабне виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини з каналом її розповсюдження по Запорізькій та іншим областям України (ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, житель Дніпропетровщини розробив план із масового виробництва психотропу «PVP», що має попит серед наркозалежних громадян. Для реалізації злочинного наміру залучив ще двох місцевих мешканців. Об’єднавшись у стійке злочинне угруповання, підозрювані на околиці Нікополя переоблаштували приміщення покинутої ферми в потужну нарколабораторію. У виробництві синтетичних наркотиків використовували переважно соляну кислоту та ацетон.
 
        
 
Замовлення приймали з суворим дотриманням заходів конспірації через створений телеграм-канал.  
 
Виготовлену наркопродукцію збували партіями через поштові відправлення по Запоріжжю та іншій території України. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм від 6 до 9 млн грн прибутку. 
 
Правоохоронці провели 14 обшуків за місцем розташування нарколабораторії, у домоволодіннях, гаражних приміщеннях та в автомобілях наркоділків. 
      
Під час слідчих дій вилучено 35 кг готового «PVP», ще 30 літрів психотропу на завершальному етапі синтезу, близько 800 літрів різноманітних прекурсорів, лабораторне обладнання, гроші, автомобілі, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки тощо. Орієнтовна вартість вилученого із незаконного обігу психотропу за цінами «чорного ринку» становить близько 30 млн грн. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 3815