Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

На Запоріжжі судитимуть ще п’ятьох поліцейських, які розпочали службу в окупаційних правоохоронних органах  Якимівки та Розівки

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно ще п’ятьох  правоохоронців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення співробітники структурних підрозділів Мелітопольського РУП та Пологівського РВП порушили присягу на вірність українському народові та перейшли на бік ворога.  
 
Добровільно залишились на тимчасово окупованій території області, двоє з них  розпочали «службу» в незаконному створеному в смт Якимівці Мелітопольського району «правоохоронному органі». Ще троє поповнили лави підпорядкованого окупаційній владі рф так званого «Розовского отделения ГУ МВД в Запорожской области». 
 
Підозрювані беруть участь у патрулюванні території окупованих Пологівського та Мелітопольського районів. Забезпечують чергування та охорону окупаційної «поліції», виконують інші злочинні вказівки і розпорядження.
 
Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4371