Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

Шахрайство на продажу неіснуючого товару - на Запоріжжі викрито групу інтернет-шахраїв

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури припинено незаконну діяльність групи осіб, які вчинили ряд шахрайських дій з використанням електронно-обчислюваної техніки на території Запорізької та інших областей України (ч. 3 ст. 190 КК України). 
 
За даними слідства, в умовах воєнного стану мешканець Запорізького району організував «бізнес» із продажу неіснуючих товарів через торговельні платформи мережі "Інтернет". До злочинної діяльності залучив ще чотирьох родичів та знайому. 
 
   
 
Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання та злочинної діяльності осіб.

Під час слідчих дій виявлено та вилучено понад 30 мобільних телефонів, 21 банківську картку, більше 60 сім-карт різних мобільних операторів, чорнові записи.
 
   
 
Наразі слідство триває, вирішується питання щодо повідомлення особам, причетним до цієї протиправної діяльності, про підозру.  
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та відділення поліції № 3 Запорізького РУП, за оперативного супроводу УКР Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та силової підтримки  спецпідрозділу "КОРД".
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4392