Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.08.2023

Зайняли керівні посади в «центрі зайнятості» окупованого Мелітополя – у колабораціонізмі підозрюються три місцеві мешканки

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянкам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 
За даними слідства, колишні начальник відділу по роботі з роботодавцями, юрист та спеціаліст відділу працевлаштування Мелітопольського міськрайонного центру зайнятості, маючи проросійські погляди, влітку 2022 року пішли на співпрацю з ворогом. 
 
Вони добровільно зайняли керівні посади у незаконно створеному окупаційною адміністрацією «органі влади».
 
           
Одна з них стала директором, інша – її заступником, а третя – очолила структурний підрозділ так званого «Центра занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области»
 
Підозрювані забезпечують функціонування ввіреного їм окупаційного відомства, впроваджують російські стандарти соціального страхування, виконують інші покладені на них функції.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4326