Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2023

У Запоріжжі прокуратура через суд зобов’язала медичний заклад привести сховище у належний стан, стосовно іншого балансоутримувача розпочато судовий розгляд

Рішенням суду задоволено позов Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя та зобов’язано комунальне підприємство привести споруду цивільного захисту у стан готовності використання за призначенням.
 
Прокуратурою встановлено, що в Комунарському районі міста на балансі медичного закладу перебуває сховище загальною площею 421 кв м, яке здатне розмістити 450 осіб. Проте з початку введення в Україні воєнного стану і до тепер ця споруда перебуває у не готовому до використання стані та не здатна забезпечити належний захист персоналу, хворих та відвідувачів лікарні.
 
 
 
За результатами розгляду суд  підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.  
 
З аналогічних підстав  до суду  з позовом звернулась і  Дніпровська окружна прокуратура м. Запоріжжя.
 
Прокураторами встановлено, що з 2021 року на балансі комунального підприємства перебуває багатоквартирний будинок, у якому розташована захисна споруда, що потребує ремонту. У сховищі, яке призначене для  укриття 128 осіб, системи вентиляції та захисні герметичні двері не відповідають технічній документації, частково розібрані стін, відсутні засоби пожежогасіння тощо.
 
                
 
Наразі за цим позовом судом відкрито провадження, справу призначено до розгляду.
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 4659