Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2023

15 років за ґратами з конфіскацією майна – на Запоріжжі засуджено прихильника «руського миру», який вів збір коштів на безпілотники для окупантів

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження громадянина України визнано винним у державній зраді та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років. 

Прокурорами в суді доведено, що проросійськи налаштований житель Запоріжжя, перебуваючи на території тимчасово окупованого Мелітополя, перейшов на бік ворога та добровільно надавав усіляку допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. 
 
На виконання завдання спецслужб країни-агресора він схиляв місцевих мешканців до співпраці з окупантами.  Ці громадяни за його дорученням збирали для ворога розвіддані про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки на території Запоріжжя та області.

 
У власному телеграм-каналі транслював контенти з антиукраїнським змістом,  виправданням так званої «спецоперації» та закликами підтримувати окупаційний режим. У ньому ж організував збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання в бойових діях проти українських захисників. Зібрані суми передавав представникам військових формувань країни-агресора. 

 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 6748