Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2023

Контрабанда та збут психотропів - на Запоріжжі ліквідовано масштабний наркотрафік

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено незаконну діяльність зі збуту психотропних речовин на території Запоріжжя, а також їх контрабанду з країн Європи. 
 
За даними слідства, запоріжанин організував у Запоріжжі наркомережу з виготовлення та збуту психотропних речовин. Із метою розширення наркобізнесу він налагодив канал імпортування із-за кордону МДМА (екстазі). Контрабандний товар отримував через міжнародних перевізників та поштовим сервісом у вигляді звичайних відправлень. До злочинної діяльності залучив ще чотирьох місцевих мешканців, серед яких жінка.
 
Також підозрювані облаштували гаражне приміщення одного із учасників групи  під підпільну нарколабораторію. Там виготовлявся, фасувався та зберігався з метою подальшого збуту метамфетамін. 
 
  
 
За результатами проведених обшуків у  наркоділків виявлено та вилучено обладнання для фасування наркотиків, більше 200 розфасованих зіп-пакетів із психотропною речовиною, 150 пігулок екстазі, ввезених контрабандним шляхом, пів тисячі наліпок з рекламою наркотичних та психотропних речовин, бойові припаси тощо.
 
Правоохоронці затримали учасників групи в порядку ст. 208 КПК України. Наразі одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, іншим - тримання під вартою. 
 
   
 
Наразі їм повідомлено про підозру в незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропної речовини в особливо великих розмірах, а також контрабанді особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 305 КК України).
     
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Відділом поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводження Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 7955