Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

До 10 років за ґратами засуджено так званого «директора Бердянского морского торгового порта», який сприяв у перевлаштуванні його роботи на користь країни-агресора

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна та позбавленням права обіймати певні посади строком на 15 років.

 
Прокурорами в суді доведено, що з квітня 2022 року чоловік, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення «и.о. начальника Бердянського морського торговельного порту», а з липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області став так званим «директором государственного унитарного предприятия Запорожской области «Бердянский морской торговый порт».

 
Псевдокерівник добровільно надавав допомогу ворогу у перевлаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей - буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільної вантажної техніки тощо.

Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення з зернових терміналів порту зерна українських агропідприємств з подальшою організацією його незаконного вивезення.

 
У своїх інтерв’ю пропагандистським ЗМІ активно розповідав про діяльність підприємства в «плідній» взаємодії з окупаційною адміністрацією РФ.
 
Наразі обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території, де переховується від правосуддя.

 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі   Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 7183