Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

На Запоріжжі прокуратура передала до суду обвинувальні акти по вже колишніх поліцейських, які розпочали службу в «народній міліції смт. Якимівка»

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно ще трьох  правоохоронців за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення співробітники структурного підрозділу Мелітопольського РУП добровільно залишились на тимчасово окупованій території області.

Зрадивши Україні,  вони  розпочали «службу» в підпорядкованому окупаційній адміністрації правоохоронному органі «народна міліція смт. Якимівка», яку потім продовжили в так званому «Отделе полиции № 3 (дислокации пгт. Акимовка) УВД по г. Мелитополю и Мелитопольскому району ГУВД Запорожской области».
 
Підозрювані беруть участь у чергуванні та охороні незаконно створеного «правоохоронного органу». Забезпечують ворога зведеною оперативною інформацією, вирішують питання по доставлених в окупаційну «поліцію» громадянах, що чинять спротив незаконній владі, а також виконують інші злочинні вказівки і розпорядження.
 
Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 8138