Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2023

Запорізька обласна прокуратура підвела підсумки роботи за півріччя 2023 року

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник на нараді підвів підсумки піврічної роботи очоленого ним з квітня 2023 року відомства.  
 
     
 
Обговорили результати діяльності за 6 місяців 2023 року. Окреслили пріоритетні напрями та визначились з основними завданнями на наступний період.
 
У заході взяли участь перший та заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів апарату, очільники 8-ми окружних прокуратур та їх заступники.
 
     
    
Протидія посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України залишається першочерговим завданням для прокуратури прифронтової області – підкреслив Сергій Спільник.
 
Збройна агресія внесла корективи у структуру злочинності, зумовила ріст особливо тяжких злочинів, у першу чергу – проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, їх питома вага понад 25%.
 
За 6 місяців повідомлено 234 особам про підозру у вказаній категорії злочинів. З них до суду направлено 188 обвинувальних актів.
 
За публічного обвинувачення прокурорів вже засуджено 3 державних зрадників та 24 колаборанти.
 
За півроку задокументовано майже 7 тисяч злочинів про порушення законів та звичаїв війни, вчинених військовими країни-агресора.
 
У 3 кримінальних провадженнях стосовно 4 представників керівного складу зс рф за фактами вчинення 9 епізодів воєнних злочинів обвинувальні акти скеровано до суду.
 
Забезпечено ефективне викриття та розслідування корупційних кримінальних правопорушень, злочинів у бюджетній системі та у сфері земельних правопорушень.
 
Залишаються першочерговими завданнями для органів правопорядку протидія кіберзлочинності, незаконного використання гуманітарної або безоплатної допомоги, благодійних пожертв.
 
Приділена відповідна увага питанням цивільного захисту населення, недопущення протиправного використання публічних коштів, поповнення бюджету, повернення земельних ділянок.
 
Зокрема, у звітному періоді втричі більше кількість пред’явлених позовів (152 проти 51), за якими на мільярд зросла сума майнових вимог прокурорів (3,4 проти 2,36 млрд).
 
Довіра в державі, довіра до держави формуються з довіри до тих, хто діє від імені держави. Органи правопорядку, як елемент державної системи мають працювати так, щоб люди відчували реальну безпеку й захист та справжню справедливість – зазначив Сергій Спільник.
 
   
 
Він подякував  колективу за проведену роботу, за обраний темп, який позитивно вплинув на її ефективність, за здатність гідно приймати виклики сьогодення.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 11458