Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Сприяв ворогу в налагодженні залізничного сполучення окупованої території Запорізької області – повідомлено про підозру керівнику окупаційної «залізниці рф» в Енергодарі

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканцю Енергодара повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст.  111-2 КК України).
 
За даними слідства, в березні 2022 року під час тимчасової окупації Василівського району виконувач обов’язків директора Енергодарської філії ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» добровільно погодився на надання допомоги ворогу у створенні відокремленої  системи залізничного сполучення на базі підконтрольного йому українського підприємства.
 
Для цього він передав представникам держави-агресора усі матеріальні ресурси, що перебували на його балансі.
 
Надалі окупаційна влада  призначила його керівником так званого «ООО «Энергодарское предприятие промышленного железнодорожного транспорта» з місцем реєстрації у Краснодарському краї.
 
На цій «посаді» підозрюваний продовжив сприяти налагодженню залізничного сполучення окупованої території Запорізької області з країною-агресором для безперешкодного перевезення ворожих вантажів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 10333