Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2023

Поширював злочинний вплив на території СІЗО – на Запоріжжі підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Запорізької області за встановлення та поширення злочинного впливу в слідчому ізоляторі та за незаконне вимагання грошових коштів (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 189 КК України).
 
За даними слідства, місцевий мешканець, перебуваючи під вартою в ДУ «Запорізький слідчий ізолятор», непокорою встановленим адміністрацією установи правилам поведінки, особистими якостями та можливостями здобув серед ув’язнених кримінальний авторитет.
 
 
Завдяки цьому він створив та координував систему забезпечення установи виконання покарань наркотиками, забороненими побутовими приладами тощо. Надалі з дотриманням «злодійських звичаїв» перерозподіляв їх серед інших представників кримінального світу.
 
Також підозрюваний незаконно вимагав з ув’язнених гроші для наповнення так званого «общака». За його вказівкою довірені особи умисно створювали їм умови постійного психологічного стресу. Піддавали моральним знущанням, принижували людську гідність, позбавляли побутових зручностей та у такий спосіб схиляли до примусового поповнення  «злодійської казни».
 
Досудове розслідування у провадженні здійснюють слідчі  Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 11043