Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – на Запоріжжі підозрюють злочинне угруповання

За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у підробленні офіційного документа та організації незаконного переправлення осіб через держкордон України (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст.  358, ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, раніше судимий місцевий житель, залучившись підтримкою ще трьох мешканців обласного центру, утворив стійке злочинне угруповання, яке за грошову винагороду організовувало для військовозобов’язаних незаконне переправлення через державний кордон України до країн ЄС.
 
Із дотриманням заходів конспірації вони пропонували чоловікам призовного віку свою «допомогу» з виготовлення фіктивних документів про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку. 
 
Наразі встановлено 11 ухилянтів, які придбали можливість безперешкодного виїзду за кордон. 
 
За пів року загальний дохід від незаконної діяльності склав майже 1 млн грн.
 
Під час обшуків за місцем проживання та транспортних засобах членів організованої групи вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, бланки офіційних документів, штампи та печатки медичних і військових установ невідомого походження, гроші тощо.
 
  
 
Слідство триває. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області та Управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 9423