Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

Вступили на службу до псевдоправоохоронного органу -  у колабораціонізмі підозрюються 4 місцевих жителів Дніпрорудного

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури ще 4 громадянам України повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрювані, серед яких 3-є колишніх співробітників МВС, залишились у тимчасово окупованому м. Дніпрорудне Василівського району.
 
Влітку 2022 року вони добровільно вступили до лав так званого  «Управления внутренних дел по г. Васильевка и Васильевскому району Главного управления МВД по Запорожской области». Двоє з них зайняли керівні посади у структурних підрозділах цього незаконно створеного та контрольованого окупантами органу, інші були призначені «старшим слідчим» та «інспектором  з адмінпрактики».
 
Наразі вони виконують злочинні накази та розпорядження окупаційної влади, забезпечують "правоохоронну діяльність" за стандартами держави-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 4700