Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2023

На Запоріжжі прокурори в судовому порядку стягують понад 10 млн грн за спотворені результати процедур закупівель 

Органи прокуратури продовжують роботу із захисту інтересів держави у бюджетний сфері під час проведення публічних закупівель. 
 
Наразі суди відкрили провадження за 8 позовами Запорізької та Пологівської окружних прокуратур про визнання недійсними рішень тендерних комітетів, укладених договорів про закупівлю та стягнення в дохід держави коштів на загальну суму понад 10 млн грн.
 
Запорізькою окружною прокуратурою встановлено, що за результатами проведених закупівель комунальне підприємство Запорізького району уклало з суб’єктом господарювання 7 договорів про закупівлю паливно-мастильних матеріалів.
 
Надалі Антимонопольний комітет України притягнув до відповідальності постачальника за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, спрямованих на спотворення результатів процедур закупівель. 
 
Це стало підставою для захисту прокуратурою інтересів держави в суді шляхом звернення з 7 позовами про стягнення до бюджету понад 6,5 млн грн.   
 
Аналогічний факт узгодженості дій під час тендерних закупівель послуг з експлуатаційного утримання автодоріг загального користування виявлено Пологівською окружною прокуратурою. 
 
Наразі її прокурори в Господарському суді Запорізької області доводять недійсність договору поставки товарів на понад 3,6 млн грн, який укладений між Департаментом капбудівництва ЗОВА та комерційною структурою, а також вимагають стягнути цю суму на користь держави.
 
За вказаними позовами відкриті провадження у справах та розпочато судовий розгляд.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 3709