Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2023

Прокуратура в судовому порядку повернула державі землі лісового фонду вартістю понад 1,2 млн грн

Запорізьким районним судом Запорізької області задоволено позов Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Запорізької облдержадміністрації. Визнано недійсними свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу та  повернуто у власність держави земельну  ділянку лісового фонду вартістю понад      1,2 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2018 році приватний нотаріус посвідчив договір  купівлі-продажу землі, розташованої у селі Володимирівське Запорізького району. Під час укладання угоди ця ділянка вже вибула з власності держави на підставі фіктивних документів та перебувала у незаконному володінні її попереднього власника.

 
Спірна ділянка належить до земель лісогосподарського призначення і не могла бути передана у приватну власність під житлову та громадську забудову без її вилучення у лісомисливського господарства у встановленому законом порядку. Це стало підставою для представництва прокурором інтересів держави в суді.
 
До відома: за фактом використання підроблених документів розпочато кримінальне провадження (ч. 3 ст. 358 КК України). Досудове розслідування триває.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1569