Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2023

Працюють у псевдоправоохоронному органі окупованої Чернігівки –  ще 4 громадянам повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури ще 4 громадянам України повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації частини Запорізької області підозрювані добровільно вступили на службу до незаконно створеного та контрольованого окупантами органу – у так зване  «Черниговского отделение полиции УВД по г. Бердянску и Бердянскому району».
 
До їх обов’язків входить патрулювання вулиць, перевірка документів,  також встановлення серед місцевого населення проукраїнськи налаштованих громадян. Під виглядом службової діяльності вони обкрадають домівки людей, які виїхали у зв’язку з окупацією.
 
У складі псевдоправоохоронного органу підозрювані виконують інші злочинні вказівки і розпорядження окупаційної влади.
 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1050