Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

Прокурори повернули у комунальну власність територіальної громади Запоріжжя земельні ділянки загальною вартістю понад 28 млн грн 

Забезпечено виконання судових рішень, постановлених за позовами Вознесенівської та Дніпровської окружних прокуратур, про повернення територіальній громаді Запоріжжя земельних ділянок загальною вартістю понад 28 млн грн. 
 
Прокурори в суді довели, що між виконавчим комітетом Запорізької міськради та одним із місцевих підприємств укладено договір оренди земельної ділянки для будівництва комерційного об’єкта в історичній частині Олександрівського району міста. Всупереч умовам договору та вимогам закону орендар систематично не сплачував до бюджету плату за користування ділянкою. Це стало підставою для розірвання договору в судовому порядку.
 
Інший недобросовісний користувач земельної ділянки, яка знаходиться у межах прибережної захисної смуги річки Дніпро, упродовж тривалого часу після закінчення строку дії договору оренди продовжував незаконно та безоплатно користуватись землею для власних потреб. Це стало підставою для задоволення судом позовних вимог прокурора.
 
Наразі завдяки прокурорам окружних прокуратур інтереси держави поновлено у повному обсязі. Рішення судів виконані, земельні ділянки повернуті її власнику.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 952