Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

Взято під варту громадянина, який працював в окупаційному правоохоронному органі Мелітополя 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито громадянина, який працював в окупаційному правоохоронному органі. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, 23-річний маріуполець після тимчасової окупації міста переїхав до Мелітополя, де добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.
 
У квітні 2022 року за пропозицією окупаційної влади він зайняв посаду «поліцейського патрульно-постової служби» в незаконному правоохоронному органі - «Мелитопольском РУВД Главного управления МВД в Запорожской области».
 
Працюючи на ворога, псевдоправоохоронець брав участь у патрулюванні міста та заходах з придушення серед місцевого населення руху опору. Проводив агітаційну роботу та схиляв жителів Мелітополя до співпраці з ворогом.
 
У липні 2022 року чоловік звільнився з лав «народної міліції» та під виглядом переселенця виїхав на підконтрольну Україні територію. Потім приїхав до Києва, де переховувався з метою уникнення відповідальності. 
 
У червні 2023 року його викрили правоохоронці. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває. 
 
Заходи викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі співробітниками СБУ в Запорізькій області та Головного управління  Нацполіції в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 987