Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2023

Зайняв посаду «начальника управления физической культуры и воспитания» в окупаційному міністерстві освіти - за колабораціонізм судитимуть ще одного освітянина з Мелітополя

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ще одного освітянина з Мелітополя за фактом колабораційної діяльності та (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що вчитель фізкультури одного з коледжів Мелітополя  під час тимчасової окупації міста  погодився працювати на окупантів. У грудні 2022 року він добровільно зайняв посаду так званого «начальника управления физической культуры и воспитания Министерства образования и науки Запорожской области» в  незаконно створеному «Министерстве образования и науки Запорожской области».
 
Перебуваючи на вказаній посаді, чоловік «належно» виконував покладені на нього окупаційною владою обов’язки. Впроваджував у закладах освіти Мелітополя спортивні секції, де велась робота з формування у молоді антиукраїнської ідеології. Організовував проведення змагань за російськими стандартами.  
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 921