Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2023

На Запоріжжі підозрюється оперуповноважений  так званої «государственной службы безопасности»

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства,  мешканець Харківщині, який ще з 2014 року «проходив службу» на посаді начальника відділу військового комісаріату днр у Горлівці та брав участь у збройному протистоянні силам АТО/ООС у складі незаконних збройних формувань, за пропозицією представників країни-агресора восени 2022 року прибув до окупованого Мелітополя. Згодом він отримав призначення на посаду старшого оперуповноваженого  у каральному псевдооргані -  «отдел борьбы с терроризмом и защиты конституционного строя государственной службы безопасности Запорожской области».
 
    
 
На цій «посаді» чоловік виконує завдання кремля щодо придушення руху опору місцевого населення та проведення масових репресій проти мирних мешканців тимчасово окупованої території Запорізької області. Забезпечує оперативно-розшукову діяльність зі встановлення учасників українського підпілля та партизанського руху, інших проукраїнськи налаштованих громадян, бере участь у їх незаконному затриманні.
 
  
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 954