Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2023

В умовах протистояння агресору перейшли на бік ворога - підозрюються 7 експоліцейських із Пологівського району

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру ще 7 колишнім правоохоронцям у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, навесні 2022 року співробітники структурного підрозділу Пологівського РУП порушили присягу на вірність українському народові та перейшли на бік ворога.  
 
Після окупації території Розівської та Більмацької територіальних громад вони добровільно розпочали «службу» в підпорядкованому окупаційній адміністрації правоохоронному органі -  так званому «Розовском отделении ГУ МВД в Запорожской области».
 
Підозрювані в складі незаконно створеного правоохоронного органу патрулюють окуповану територію Пологівського району, а також виконують вказівки і розпорядження керівників окупаційної влади.
 
Наразі всі вони звільнені з органів Нацполіції України.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2181