Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2023

Обговорили проблемні питання при фіксації та розслідуванні  умисних вбивств, безвісного зникнення цивільних осіб та військовослужбовців в умовах збройного конфлікту -  на Запоріжжі відбувся спільний семінар

За ініціативи обласної прокуратури проведено спільний семінар щодо проблемних питань та особливостей розслідування кримінальних проваджень за фактами умисних вбивств, безвісного зникнення цивільних осіб та військовослужбовців в умовах збройного конфлікту.
 
                 
 
Участь у роботі семінару взяли керівництво та прокурори окружних прокуратур, очільники та співробітники органів досудового розслідування Нацполіції області.
 
   
 
Під час заходу приділено увагу питанням проведення оглядів місця події, розслідуванню фактів поранення військовослужбовців у бойових зіткненнях із ворогом.
 
Долучились до заходу також фахівці Запорізького НДЕКЦ МВС України, якими учасникам надана методична допомога з питань призначення судових молекулярно-генетичних експертиз із ідентифікації невпізнаних тіл загиблих та безвісти зниклих осіб у зоні проведення бойових дій. 
 
   
 
Висвітлено особливості призначення дактилоскопічної експертизи та використання дактилоскопічного обліку при розслідуванні кримінальних правопорушень щодо безвісного зникнення цивільних осіб та військовослужбовців в умовах збройного конфлікту.
 
Учасники обмінялись практичними напрацюваннями, обговорили проблемні питання, що виникають при документуванні та розслідуванні таких кримінальних правопорушень, запропонували шляхи їх вирішення.
 
Обласною прокуратурою і надалі буде приділятись увага підвищенню фахового рівня та професійної майстерності співробітників органів правопорядку регіону.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 993