Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2023

На Запоріжжі у колабораціонізмі підозрюється «головний комунальник» Пришиба

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України). 
 
За даними слідства, після окупації Василівського району працівник комунальної служби  Пришиба підтримав окупаційний режим країни-агресора та почав співпрацювати з ворогом. Він добровільно погодився на призначення так званим «директором комунального предприятия пгт. Пришиб при администрации териториального управления Пришибского поселкового совета».
 
Псевдодиректор організовує роботу підконтрольного підприємства та здійснює підбір кадрів, які під його управлінням «забезпечують благоустрій» селища. На  підтримку окупаційного режиму бере участь у публічних заходах. Виконує будь-які вказівки та розпорядження окупаційної адміністрації. 
 
Він безпосередньо здійснював збір даних про покинуті місцевими мешканцями будинки через виїзд на підконтрольну територію України. Надалі організовував незаконне заселення до цих житлових приміщень військовослужбовців рф.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1126