Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2023

Судитимуть експравоохоронця із Запорізької області, який після окупації Бердянська перейшов на бік ворога

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівника правоохоронного органу за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

 
За даними слідства, начальник одного зі структурних підрозділів Бердянського районного управління поліції залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області та, зрадивши присязі, перейшов на бік ворога. 
 
Підозрюваний забезпечував ворога інформацією про українських правоохоронців та наявну в них табельну вогнепальну зброю, а також про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих містян.
 
Після переїхав до Черкаської області, де переховувався від правосуддя.
 
У лютому 2023 року він був викритий правоохоронними органами та затриманий у порядку ст. 208 КПК України і наразі перебуває під вартою.
                                 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1106